TROPICAL Tanganyika Chips 5l/2,6kg
Marka: Tropical
Model: TANGANYIKA CHIPS
Rozmiar: 5l/2,6kg
Rodzaj opakowania: oryginał
Wielkość: ok. 3-4mm
TROPICAL TANGANYIKA CHIPS 5l/2,6kg
TANGANYIKA CHIPS - wieloskładnikowy pokarm w formie wolno tonących chipsów dla pielęgnic z jeziora Tanganika. Wieloskładnikowy pokarm w formie wolno tonących chipsów dla większych pielęgnic z jeziora Tanganika należących do rodzajów Altolamprologus, Lamprologus, Neolamprologus, Lepidiolamprologus, a także dla młodych osobników Cyphotilapia frontosa i innych ryb, których dietę stanowią głównie organizmy zwierzęce. Pokarm TANGANYIKA CHIPS zawiera 70% składników pochodzenia morskiego, w tym krewetki (30%), kryl (6%) i kalmary (6%), które są źródłem doskonałej jakości białka, bogatego w aminokwasy egzogenne. Wysokie walory smakowe tych dodatków sprawiają, że pokarm jest chętnie zjadany nawet przez bardzo wybredne i wymagające ryby, w tym również ryby z odłowu, które nie potrafią przyjmować pokarmów gotowych. Naturalną odporność ryb na choroby wzmacniają substancje zawarte w spirulinie, glonach Kelp i czosnku oraz stabilizowana witamina C. Regularne stosowanie pokarmu TANGANYIKA CHIPS zapewnia prawidłowy rozwój ryb, wzmocnienie ich barw oraz większą odporność na choroby.
Skład: mięczaki i skorupiaki (w tym mączka z całych krewetek min. 30%, mączka z kryla min. 6%, mączka z kalmarów min. 6%), ryby i produkty rybne, glony (w tym Ascophyllum nodosum min. 1,7%), produkty pochodzenia roślinnego (w tym czosnek min. 2,5%), roślinne ekstrakty białkowe, zboża, drożdże, oleje i tłuszcze, materiały paszowe pochodzenia mineralnego (w tym zeolit 1%).
Dodatki (na kg): Witaminy, prowitaminy i chemicznie dobrze zdefiniowane substancje o podobnym działaniu: wit. A 39 300 j.m., wit. D3 2 360 j.m., wit. E 150 mg, wit. C 525 mg, beta-karoten 150 mg. Mieszanki pierwiastków śladowych: E1 (Fe) 40,5 mg, E6 (Zn) 11,1 mg, E5 (Mn) 8,4 mg, E4 (Cu) 2,0 mg, E2 (I) 0,24 mg, E8 (Se) 0,24 mg, E7 (Mo) 0,06 mg. Barwniki: astaksantyna 100 mg. Przeciwutleniacze.
Składniki analityczne: białko surowe 52,0%, oleje i tłuszcze surowe 9,6%, włókno surowe 3,0%, wilgotność 10,0%.